Schrijf mannen niet te snel af

De mode om mannen te beschimpen, te beledigen, te honen en uit te lachen duurt nu al betrekkelijk lang - eigenlijk net zo lang als de laatste feministische golf. Mannen zijn gewelddadig, monomaan, ze zijn crimineel, drinken te veel en het is inmiddels een hele waslijst met gebreken die we zowat dagelijks krijgen voorgeschoteld.
Op de arbeidsmarkt hebben vrouwen zich inmiddels voorgoed genesteld en op de huwelijksmarkt is steeds minder vraag naar modale mannen; als ze niet slim en succesvol zijn kunnen ze wel vergeten dat iemand met ze trouwt, waarna ze teveel gaan drinken en andere ongewenste gedragingen vertonen.
Het is langzaamaan een gangbaar idee geworden dat de man in de post-industriele samenleving een overbodig relict is uit voorbije tijden. Sociale intelligentie, open communicatie, stilzitten - alles wat deze tijd vraagt, kan hij niet bieden.
Vandaag maakt Nicholas D. Kristof in The New York Times bezwaar tegen deze 'the-end-of-man' mode. Mannen bezetten de laagste posities in de samenleving maar ook de hoogste. En wat zouden vrouwen er trouwens mee winnen als ze 'definitief' afrekenen met mannen? 
De 'battle of the sexes' is een schim die geen normaal mens nastreeft, zo meent hij. Mannen zijn in een samenleving op talloos veel manieren van nut, zoals vrouwen dat ook zijn.

Bron(nen):   The New York Times