De Franse droom

Engelse kranten waren beslist minder dik als alle lovende verhalen over het leven in Frankrijk niet zouden worden afgedrukt. Het is ronduit een Britse obsessie (die overigens in het geheel niet wederzijds is) en uiteraard is het deze zomer weer hoogseizoen.
The Daily Telegraph ging op bezoek bij een eigen columnist, Michael Wright (44), die wekelijks in de rubriek 'C'est La Folie' verslag doet van zijn Franse avonturen. Hij woont sinds 6 jaar in de buurt van Limoges, een van de lelijkste Franse streken, en zit daar op het platteland tussen zijn kippen en een enkele schaap. Hij schreef een boek over zijn avonturen ('C'est La Folie') en dat is in Engeland gewoon niet aan te slepen.
Wright blijkt een ondernemende man, want hij slaagde er intussen in een vrouw naar zijn negorij te lokken en heeft inmiddels een heuse familie inclusief kinderen en labrador. De reportage toont ten overvloede dat het nieuwe gezinnetje in een redelijk achterlijk gebied is neergestreken, waar weinig anders te doen is dan kijken of de kippen nog een ei hebben gelegd. Verder geen nieuws.
Maar verblind door zijn liefde voor het platteland, wordt door Wright hoog opgegeven van alles wat op zijn Franse pad komt en inmiddels is zijn nieuwe boek klaar waarin gewoon verder wordt getamboereerd op het goddelijke Franse leven, getiteld: 'Je t’aime à La Folie.'
Ga naar de link als u het boek wilt bestellen.

Bron(nen):   The Daily Telegraph