Als je vrouw opeens zelfmoord pleegt

Sinds jaar en dag schreef Elspeth Thompson (48) in The Sunday Telegraph een veelgelezen column over tuinieren. In de meest Britse van alle Britse kranten kun je daar nog erg bekend mee worden en dat was ook het geval. Tot ze zichzelf eerder dit jaar - 4 maanden geleden - van het leven beroofde, ze leed aan depressies.
Frank Wilson, haar man, bleef achter met hun dochtertje van 5 en hij vertelt vandaag hoe het hem vergaat sinds zijn vrouw opeens is verdwenen. Hij zit met de verslaggever in de tuin van hun huis die er inmiddels wat verwilderd bij staat, want hij is niet zo goed in tuinieren als zijn vrouw.
U kunt uw zondag nauwelijks beter besteden dat dit stuk te lezen, het is voorbeeldig qua toon, vorm en inhoud. Het vertelt van een vrouw die een hoge standaard nastreefde, die ogenschijnlijk gelukkig en succesvol was, maar bij vlagen door twijfel werd verslonden. 
Op enig moment tekeken de contouren van een heftige depressie zich af en dan gebeurt het ergste dat er gebeuren kan. Frank komt op een avond thuis en vindt een briefje: 'I've fed the dogs and put the heating on so that you won't be cold. I'm sorry. So very sorry. But I've gone to the lake with a bottle and pills. I love you. I love Mary.'
Met de buren rijdt hij snel naar het meer dat vlakbij is en daar vindt hij een lege fles en de restanten van ingenomen pillen. En verschrikkelijk maar waar: zijn vrouw was inmiddels te water gegaan.

Bron(nen):   The Sunday Telegraph