‘Racistische’ Haribo in de ban

De Duitse snoepjesmaker Haribo haalt dropsnoepjes uit de handel in Zweden en Denemarken omdat sommige consumenten ze zien als racistisch. Al weken kwamen klachten binnen over het snoepgoed. Dat meldden Zweedse en Deense media.

Het gaat om dropjes uit de zogeheten Skipper Mix. Ze doen denken aan Afrikaanse, Aziatische en Indiaanse maskers en gezichten. Haribo zegt geen slechte bedoelingen te hebben gehad, maar haalt de gewraakte snoepjes toch uit de schappen.

De Skipper Mix blijft te koop, maar de als 'racistische karikaturen' bestempelde dropjes verdwijnen in Zweden uit de zak. Het idee achter de mix was eigenlijk de zeemansreis van een schipper of kapitein over de wereld uit te beelden.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. antonius

  Ja kon je op wachten . Alles wordt onder de racistische miroscoop gelegd . Wat zal er nog overblijven ?

 2. RHK

  Nog even en we kunnen niets meer eten of doen want er zal altijd wel iemand zijn die zich eraan stoort. Kijkend naar de dropfiguurtjes zie ik niet in wat er racistisch zou zijn, het zijn dropjes in de vorm van maskers/beeldjes die de “gediscrimineerden” notabene zelf al eeuwen maken en verkopen aan ons!
  Drop is zwart, o jee… dat kan ook niet hoor… binnenkort is drop wit… o nee… dan voel ik me weer gediscrimineerd.. , geel dan… o nee… andere cultuur die je voor het hoofd stoot… bruin dan… kan ook al niet… Drop is nu eenmaal zwart of bruin, punt !
  De werkelijke reden zal wel zijn dat deze mensen drop helemaal niet lusten en het in zijn geheel uit de winkelschappen willen weren omdat ze dat in hun thuisland niet kennen. Er zullen ook wel een handjevol autochtonen zijn die klagen, maar dat is het soort anarchisten dat overal tegen is.

  Als we dan toch bezig zijn… alle etenswaren die komen uit het buitenland of uit grondstoffen bestaan uit het buitenland (da’s dus bijna alles dat we hier eten en op de huid smeren en zeep/wasmiddelen !) zal uiteindelijk ook als discriminerend gezien worden door een of andere zeurpiet… zucht… doe eens normaal mensen. Niemand dwingt je deze dropjes te kopen en te eten, maar ontzeg de meerderheid dat plezier nou niet. (ik ga er van uit dat een heel kleine minderheid constant zit te zeiken over racisme/discriminatie). Ik snap Haribo wel, het kost hen te veel tijd en geld om deze klachten te behandelen maar het is triest dan men zich dan gewonnen moet geven. We kennen de discussie nog van de negerzoen, ook zulke onzin, ja zo heet dat ding nu eenmaal nog steeds bij mij want ik kan de nieuwe benaming maar niet onthouden 😉

  Door deze intolerante klagers zonder enige vorm van humor die onderdeel zijn geworden van onze maatschappij stevenen we af op een haatcultuur zonder weerga en kan er dadelijk helemaal NIETS meer. Ga vooral zo door met zeuren, maar wees dan niet verbaasd als er een (politieke) groepering groeit die jullie het land uit wil gooien. Jullie geklaag is koren op de molen van figuren als Wilders en zijn aanhangers en dat wil je toch niet?

  Dropjes blijken racisten ?!, het moet niet gekker worden…

 3. Kopje thee

  Gelukkig is de steur zo goed als uitgestorven, want het werd te gortig met die zwarte kaviaar. Nu de maanzaadbollen en truffels nog. Schandalig, dat die er nog mee wegkomen.

Reacties niet toegestaan