Honderden terroristen in de maak in gevangenis

In The Daily Telegraph wordt een duivels dilemma geschetst. Een Britse onderzoeker meldt dat ongeveer 800 gevangenen die voor niet-terroristische misdrijven zijn opgepakt, in de gevangenis worden klaargestoomd door andere gevangenen voor terroristische activiteiten. Dit is een nieuwe al-Qaeda-strategie die de komende jaren vrucht zal afwerpen. Hij noemt daarbij het aantal van 800 nieuwe terroristen (voor de komende 5 tot 10 jaar). In Groot-Brittannie zitten in de meest zwaarbewaakte instellingen veel moslims vast (8.000).
Eenmaal vrij, zullen de nieuwe terroristen hun beste krachten aan de jihad geven. Voor Britse veiligheidsdiensten zal het een enorme klus worden deze mensen te volgen.
Er zijn meer terroristische nieuwigheden op komst. Van het hele spectaculaire aanslagenwerk zal worden afgestapt, dus met vliegtuigen in wolkenkrabbers vliegen is passe. De focus zal meer komen te liggen op plekken waar domweg veel mensen bij elkaar zijn (treinen, hotels, sportevenementen) en de kans op een massa dodelijke slachtoffers groot is.

Bron(nen):   The Daily Telegraph