Bye Bye Ballack

Het is mooi om naar voetballers te kijken die stormachtig opkomen, bijna even mooi is om te zien hoe voetballers naar de uitgang strompelen. Aan alles komt een eind, het snelst aan de topsportcarrière.
Woesdag konden we in de Arena (Ajax - Dynamo Kiev) onze ogen niet afhouden van Andriy Shevchenko, groot voetballer die onmiskenbaar in zijn nadagen verkeert, die vast nog miljoenen verdient, maar eigenlijk niets meer op het voetbalveld heeft te zoeken. Met de verveelde tred van een superster zwalkte hij over het Amsterdamse veld, steeds uit zijn ooghoeken naar de trainer kijkend of hij alsjeblieft kon worden gewisseld.
Vandaag richt de Duitse pers zich op Michael Ballack (33), tot voor kort de keizer van de Duitse velden. Het was opvallend dat hij geen nieuw contrcat kreeg aangeboden van Chelsea. Dat hij niet meekon naar Zuid-Afrika vanwege een blessure was natuurlijk jammer, al viel het op hoe fris en attractief het Duitse national elftal speelde zonder zijn irritante en autoritaire aanwezigheid. 
In het nieuwe voetbalseizoen is hij neergestreken bij Bayer Leverkusen en hij raakt tot op heden geen bal. De Duitse media zijn hard genoeg om dit breeduit in beeld te brengen en Der Spiegel komt vandaag zelfs met een uitgebreide 'Fotostrecke' van het falen van de voormalige meester.
Voor de persoon in kwestie is dit allemaal moeilijk te verwerken. Ballack claimt nog steeds een plek in het nationale elftal. En begrijpt blijkbaar niet dat zijn dagen zijn geteld.

Bron(nen):   Der Spiegel