Japanners doen het met een pop

Het liefdesleven van sommige Japanse mannen kreeg recentelijk een nieuwe dimensie. Wellicht een beetje eenzaam geworden door de krimpende bevolking en de krappe huwelijksmarkt, zoekt menige Jap zijn toevlucht tot het spelletje 'Love Plus,' een dating-simulatiespel waarbij de man een virtuele vriendin krijgt. De mannen zijn echt, de vrouwen bestaan slechts op het scherm. 
Eenmaal in de ban van de nieuwe vriendin, lijkt ze best echt. Zo begint ze bijvoorbeeld te sputteren als hij slechts 10 minuten per dag aandacht voor d'r heeft en als hij dan over zijn drukke werk spreekt, roept ze hem toch echt tot de orde.
Nog gekker, in de animatie speelt de Japanse badplaats Atami een belangrijke rol en veel van de mannen die in de ban van het spel zijn, trekken nu naar Atami voor een romantische date met hun videovriendin...
Nadat de man in het spel heeft gekozen uit 1 van de 3 karakters, kan hij met haar een romantische wandeling maken of wat flirterige teksten met haar uitwisselen. Of nog verder, ze gaan naar een leuke plek om elkaar te kussen. 
Als je eenmaal in het spel bent opgegaan, is het leuk om naar de echte plek te gaan die als decor is gebruikt in het videospel. En zo werd het best nog druk in het echte Atami, druk met Japanse mannen die op zoek zijn naar hun liefdesschim.

Bron(nen):   The Wall Street Journal