Liefdesrivales vechten om geld Chileense mijnwerkers

Terwijl 33 mannen nog voor een lange periode vastzitten in de diepe San Jose-mijn , komt bovengronds van sommige het geime leven boven.  Echtgenotes en minnaressen van de mannen vliegen er elkaar in de haren, met als inzet schadeclaims voor de vastzittende kompels.
Er zijn veel meer dan 33 vrouwen die zeggen dat zij de vrouw zijn van de mijnwerker. Of de vriendin.
Minstens vijf echtgenotes kwamen zo oog in oog te staan met de minnaressen van hun mannen, dames van wiens bestaan ze niet eens afwisten. Eén mijnwerker heeft zelfs vier vrouwen die claimen dat ze zijn enige echte levenspartner zijn. Inzet van de twisten zijn de compensaties die de Chileense overheid beloofde voor de families van de kompels, die nog drie tot vier maanden ondergronds vastzitten tot de reddingsteams hen kunnen bevrijden. Wie in aanmerking komt voor steun, kan rekenen op voedselpakketten en mag later hopen op een financiële tegemoetkoming die tot in de tienduizenden euro's kan lopen.
"Er was een serieus probleem in de kantine toen een vrouw en de vermeende minnares van haar man elkaar ontmoetten. We moesten ingrijpen om een fysieke confrontatie te vermijden. Het wordt geen makkelijke klus om te bepalen aan wie de steun toekomt. Sommige mijnwerkers hebben kinderen bij verschillende vrouwen, die allemaal vinden dat ze recht hebben op steun."

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws