Wat te doen aan de vakantie blues

Laten we beginnen met de oplossingen voor we het hebben over het probleem.
-    Herinneringen ophalen
Om het gevoel van de reis langer vast te houden, kan je herinneringen ophalen.
-    Ga sporten
Snel na je vakantie terug beginnen met sporten, heeft een boel voordelen: je verwerkt je emoties beter, werkt er de vakantiekilo's af en je voelt je beter in je vel.
- Praten
Afspreken met vriendinnen, je moeder en/of je zus en urenlang praten over alles wat er gebeurde terwijl je op vakantie was, is ook erg effectief tegen een dip. Samen lachen en praten geeft je namelijk het gevoel dat je ergens bijhoort, wat het welzijn verhoogt.
-    Stel een Doel
Tijdens de vakantie maak je vaak al plannen voor na de vakantie. Je wil een man vinden, x aantal kilo vermageren of een hobby ontdekken. Hou het niet bij plannen, maar maak ze waar.
- Eten
Probeer enkele plaatselijke variëteiten op tafel te toveren, in de hoop het vakantiegevoel terug te kunnen oproepen.
-    Plan een volgende vakantie

Ga je vakantiedip tegen door je volgende vakantie te plannen. Kies bestemmingen, het soort vakantie, de periode... en dan heb je weer iets om naar uit te kijken.

En dan het probleem:

 

Ruim acht op de tien personen heeft last van de post-vakantieblues. Terugkeren naar huis en naar het werk geeft hen een depressief gevoel. De overgang van zon en 35 graden naar grijs en 15 graden

Voor sommigen begint die stemming nog voor ze terug thuis zijn of zelfs voor ze op het vliegtuig stappen. De laatste dagen van hun vakantie kunnen ze minder genieten omdat ze al bezig zijn met de terugkeer.
Ook relaties lijden onder de terugkeer van een vakantie. Soms omdat tijdens de vakantie pijnlijk duidelijk werd hoe slecht de verhouding is, soms De beste manier nog: een nieuwe vakantie of een weekendje weg boeken. Uit recent onderzoek kwam naar voren dat mensen gelukkiger zijn in de acht weken voor de vakantie dan tijdens de vakantie zelf.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws