Veel jongeren gaan regelmatig naar de kerk: 12 procent

Er gaan steeds minder mensen naar de kerk, dat is nog maar 16 procent, al zijn dat nog altijd bijna 3 miljoen mensen.  Toch rekent nog ruim de helft van de volwassen Nederlandse bevolking zich tot een kerkelijke gezindte of levensbeschouwelijke groepering, bericht het CBS. En dat komt niet door de moslims, die met 6 procent nog altijd een kleine minderheid zijn.Van de volwassen Nederlandse bevolking gaf een krappe meerderheid van 54 procent in 2012 aan godsdienstig te zijn. In 1999 was dat nog 60 procent. Ruim een kwart (27 procent) is katholiek. In totaal is 18 procent protestants: 8 procentbeschouwt zichzelf als hervormd, 4 procent als gereformeerd en 6 procent geeft aan tot de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) te behoren. Verder is 4 procent islamiet en rekent6 procent zich tot een andere kerkelijke gezindte of levensbeschouwelijke groepering.

Bevolking 18 jaar en ouder naar kerkelijke gezindte In 2012 bezocht 16 procent van de volwassenen regelmatig - minstens een keer per maand - een kerk, moskee of andere religieuze bijeenkomst. In 1999 was dat nog een kwart.  Ook onder jongeren is veel kerkbezoek: 12 procent van de mensen tussen de 18 en 34 gaat regelmatig naar de kerk. 

 

Bron(nen):   CBS      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Lio

  Helaas, ‘t blijft een christenhonden volk.

  • De Staatsburger

   Beter jongeren die naar de kerk gaan dan die mensen op straat terroriseren.

   (in antwoord op Lio)
   • Lio

    En moskee dan? Daar ben je ineens wel tegen, toch?

    (in antwoord op De Staatsburger)
    • De Staatsburger

     Uiteraard, de islam is in mijn ogen een fascistoïde godsdienst dus van moskeebezoek worden de mensen niet beter. Jodenhaat, vrouwenonderdrukking, homofobie, censuur, gelijkschakeling, geweldverheerlijking, onverdraagzaamheid, zuiverheidsdenken: de overeenkomsten tussen islam en nationaal-socialisme zijn op zijn zachtst gezegd opmerkelijk.

     (in antwoord op Lio)
     • Lio

      Zo te zien ben jij ook onderdeel van het christenhondenvolk. Dus hierbij het einde van deze discussie, anders blijven we tot volgend jaar nog bezig met dit onzin. Jouw religie is net zo achterlijk als islam en jodendom. Die zijn allemaal even achterlijk en zijn alle drie bedacht door dezelfde volkeren uit midden-oosten en north africa van 1400 tot 2500 jaar geleden. Het overgrote deel van de ellende op deze wereld komt door jullie fundamentalistische religieuzen die in fantasiewereld geloven.

      (in antwoord op De Staatsburger)
     • Karl Ruprecht Kroenen

      Aardig grote bek heb je he?

      Veilig van achter je pctje durf je wel.
      Dat maakt van jou een lid van het laffehondenvolk.

      (in antwoord op Lio)
     • Lio

      Zou je niet terug gaan naar jouw zwitserland?

      (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
     • De Staatsburger

      Je betoog is eenvoudig te weerleggen, Lio. Het overgrote deel van de ellende op deze wereld komt door de islam, niet andere religies en al helemaal niet door het Christendom. Wij Rooms-Katholieken zijn ook niet fundamentalistisch, we geloven grotendeels gewoon in oerknal, evolutie en de wetenschappelijke methode. Het is echt geen toeval dat de meest verdraagzame en vreedzame landen ter wereld Christelijk zijn en de meest onverdraagzame en agressieve landen islamitisch.

      (in antwoord op Lio)
  • DisquJohn

   Verklaar u nader?

   (in antwoord op Lio)

Reacties niet toegestaan