Hoe je een man het beste leert kennen

Lange tijd ging de wijsheid rond dat je de man herkent aan zijn schoeisel. Achterhaald? Welnee, zegt Jemina Lewis in The Daily Telegraph, een schoen zegt nog altijd veel over 's mans karakter.
Haar oma leerde haar vroeger dat een man in afgetrapt schoeisel vermoedelijk een chaoot is; en dat de man die zijn schoenen goed onderhoudt ongetwijfeld iemand is die zorg draagt voor de dingen die hem zijn toevertrouwd.
Nou is er wel iets veranderd - het feit bijvoorbeeld dat erg veel mensen op sportschoenen lopen; als je alleen maar naar andermans voeten kijkt, lijkt het of de halve wereld onderweg is naar het trainingsveld. Maar, zo schrijft Lewis, in kringen waar nog echt schoeisel wordt gedragen, kun je er van alles aan aflezen.
Moet je bijvoorbeeld eens kijken naar de parmantige schoenen, hooggehakt, waarmee Silvio Berlusconi op het politieke toneel verscheen. De ijdelheid, de corruptie, de call girls, de haarimplantaten - alles zat al in die gelakte schoentjes.
Michael Bloomberg, burgemeester van New York en een van de rijkste Amerikanen, is weer het andere uiterste. Hij heeft 2 paar identieke schoenen. Die hij om en om draagt. Dus ook al heeft hij de beschikking over 18 miljard dollar, Bloomberg blijft met beide benen op de grond staan.
Bij vrouwen wordt er altijd van alles bijgehaald. Als Hillary Clinton in de VN verschijnt met een nieuw kapsel dat in de verte aan Heidi doet denken, branden alle commentatoren los wat hier nu weer aan de hand is. En vandaag is het iemands kapsel, morgen de diep uitgesneden jurk van Angela Merkel.
Is bij mannen niet nodig - het schoeisel zegt voldoende. 
Dus als u dezer dagen Jan Siebelink weer ergens in een interview tegenkomt en hij loopt opnieuw hoog op te geven over zijn handgemaakte schoenen die iedereen steeds maar moet bekijken dan weet u: opscheppertje. De rest laat zich raden.

Bron(nen):   The Daily Telegraph