Bestaat echte vriendschap tussen man en vrouw?

Wat een goed idee van internettijdschrift Slate om te onderzoeken of echte vriendschap tussen man en vrouw wel bestaat. Het artikel begint met de verwijzing naar de Slate-vraagbaak Dear Prudence die eerder dit jaar een brief van een bezorgde lezeres kreeg: haar man deelde op reis de hotelkamer met een andere vrouw maar - zo bezwoor de lieftallige echtgenoot - er was helemaal niks tussen de 2, dus dat kon geen kwaad... Dear Prudence vond het wel kunnen, maar ongevraagde adviezen van lezers stroomden binnen en die luidden: kijk uit, hier is meer aan de hand.
De vraag is, aldus Slate, of je denkt dat een platonische verhouding tussen man en vrouw mogelijk is. Kan het zo zijn dat een man, een vrouw en een bed zich in 1 ruimte bevinden en dat er verder niets gebeurt? 
Volgens Hollywood is dit onmogelijk, maar de literatuur over dit onderwerp is gevarieerder. Zo heb je het boek We're just good Friends waarin 50 volwassen stellen vertellen dat ze in de meeste gevallen goede vriendschappen hebben met de andere sekse en dat erotiek daarbij geen issue is.
De auteur van het Slate-artikel ging ook zelf op onderzoek uit. Lezers van de site werden uitgenodigd op dit onderwerp te reageren en van de 549 reacties bleek de meerderheid de platonische vriendschap te kennen: seks kwam gewoon niet aan de orde.
Als u naar de link gaat, krijgt u een aantal verhalen voorgeschoteld van goede vriendschappen waar... verder niets gebeurt. Maar, het onderzoek is nog niet afgesloten, want Slate publiceert dit thema in serieverband - de komende dagen zullen we dus weten of de wereld echt zo puur is als ie soms lijkt.

Bron(nen):   Slate