De wereldkaart van homohaat

Je zou deze dagen bijna denken dat het in de meeste landen op aarde een paradijs is voor homo's, behalve in het Rusland van Poetin. Maar dat is toch niet waar. In een deel van Nigeria, waar de shariawet geldt staat de doodstraf op homoseksualiteit. Er is 3 manieren van voltrekken, te kiezen door de rechters: ophangen, stenigen of van een hoog gebouw gooien. En dat is maar één land. Op de kaart zijn de landen waar het oké is voor homo's donkergroen. En inderdaad: Nederland is donkergroen. Maar binnen Europa gaat het al fout: een homo in Portugal heeft het al moeilijk. En grote delen van de wereld kleuren rood. Rusland, uiteraard, maar ook het grootste deel van Afrika. En let ook op Polen en Indonesië olympic_tolerance

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Waarom is de USA groen? Sommige staten in de USA hebben volgens de zeer gerenomeerde Yale University dezelfde anti-homo wetten als de USA: http://blogs.phoenixnewtimes.com/valleyfever/2014/02/arizona_anti-gay_law_likened_to_russian_law.php

  • Vogelbeest

   Zelfde anti-homo wetten als Rusland moet dat zijn….

   (in antwoord op Vogelbeest)
   • Wie Niet

    Sorry mensen, maar met enig onderzoek komt een ieder tot de conclusie dat die zogenaamde wetten aangaande wat jullie anti homo noemen is onzin. Het gaat om dit. Het is verboden om seksuele voorlichting te geven aan minderjarigen buiten je familie bloedlijn. Laten we aub niet praten over geweld, wij, nederland wij zijn schoften 1ste klas, (apartheid is niet voor niets leesbaar voor ons)

    (in antwoord op Vogelbeest)
    • kletsmajoor

     Je kijkt alleen naar de letter van de wet. Het effect van zo’n wet met vage begrippen (wat is propaganda?, hoe kun je zien of iemand minderjarig is?, etc.) is tweeledig: 1. zelfcensuur door homo’s om het zekere voor het onzekere te nemen en 2. homohaters rekken de interpretatie zo ver mogelijk op om een rechtvaardiging te hebben voor geweld tegen homo’s. De filmpjes op Youtube van geweld tegen homo’s in Rusland laten zien dat dit echt zo werkt.

     PS: Wat een onzinnige bewering dat Nederlanders schoften zijn alleen vanwege een woord.

     (in antwoord op Wie Niet)
  • meesan

   Misschien omdat de vraag is welk percentage van de ondervraagden gelóóft dat het een goed land is voor homo’s. Kwestie van perceptie dus.

   (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Cornelis Berend

  Laat deze kaart voor het IOC een criterium zijn bij het bepalen waar toekomstige spelen georganiseerd gaan worden.

Reacties niet toegestaan