Scherpe reactie viroloog Van Ranst op Willem Engel hangt in bushokjes

De droogkomische Twitter-opmerkingen waarmee Belgische topviroloog Marc van Ranst viruswappie Willem Engel op zijn plek zette, sieren sinds vanmiddag de Nederlandse bushokjes. Een initiatief van Alexander Klöpping, die via crowdfunding zeker 22.000 euro ophaalde en zo meer dan 2000 abri's hoopt te versieren.

Willem Engel schreef op Twitter dat Van Ranst een aandeel heeft in de 'angstpandemie'. Volgens de voorman van Viruswaarheid heeft de Belgische viroloog het er zelf naar gemaakt 'dat hij nu extreem gehaat is.'

De reactie van Van Ranst:

"Laten we een kat een kat noemen, Willem: je bent een mafkees. Je kan al je kennis van virologie, immunologie en epidemiologie op de achterkant van een postzegeltje schrijven en zelfs nog plaats over hebben. Maar op de wappiekermis sta je wel met een heel groot en opzichtig kraam."

"Wanneer we ooit geconfronteerd worden met een salsapandemie, ga ik met veel plezier luisteren naar wat jij als dansleraar te zeggen hebt. Echter, op dit moment geef ik geen flying fuck om wat jij uitkraamt, en Nederland zou dat best ook niet doen."