ME vandaag op zoek naar sporen dader van geweld tegen Els Borst

De Mobiele Eenheid (ME) gaat zondag op zoek naar mogelijke sporen en aanwijzingen rond de woning van de overleden oud-minister Els Borst-Eilers.
Dat liet de politie zondag weten. Mogelijke vondsten rond het huis in Bilthoven moeten bijdragen "aan de oplossing van de zaak". Zaterdag maakte de politie al bekend dat er een peloton van de ME paraat zou staan als er een intensieve zoektocht op poten zou worden gezet. Els Borst werd voor het laatst levend gezien toen ze vertrok van het D66-congres vorige week zaterdag in Amsterdam. Maandagavond vonden buurtgenoten haar dood in de garage van haar huis. Ze had verwondingen, die de oorzaak zijn geweest van haar dood. De politie hult zich in stilzwijgen over de aard van het letsel.
Rond het huis van Borst aan de Ruysdaellaan in Bilthoven staan nog steeds afzettingen. De politie is daar niet meer actief aan het zoeken, maar wil niet dat er mensen rond gaan lopen. De 'belangstellenden' staan nu voor de hekken en linten. Volgens de woordvoerder druppelen de tips over de laatste uren of dagen van de minister van staat binnen. Els Borst is voor het laatst levend gezien toen ze vertrok van het D66-congres vorige week zaterdag in Amsterdam.