‘Noord-Koreaanse misdaden als nazigruwelen’

De Noord-Koreaanse staat maakt zich op grote schaal schuldig aan misdaden tegen de menselijkheid. De verantwoordelijken, onder wie mogelijk Kim Jong-un, zouden zich moeten verantwoorden bij het Internationaal Strafhof in Den Haag. Dat staat in een rapport van onderzoekers van de Verenigde Naties dat maandag is gepresenteerd in Genève.

De Noord-Koreaanse misdaden tegen de menselijkheid ,,lijken sterk op de gruwelen uit het tijdperk van de nazi's'', zegt voorzitter Michael Kirby van de onderzoekscommissie tegenover persbureau Reuters.

Het rapport van 372-bladzijden is het resultaat van een onderzoek dat een jaar duurde.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. De Staatsburger

  Wat mij betreft wordt het communistische regime van Noord-Korea tot internationaal cultureel erfgoed uitgeroepen en voortaan door de VN gesponsord om tot in eeuwigheid massabijeenkomsten te organiseren.

 2. Vogelbeest

  Als er 1 westerse mogendheid, al zijn wij het zelf, besluit om het NK regime volledig de grond in te bombarderen dan sta ik daar volledig achter. Nazi-Duitsland is een recreatiepark vergelijken wat de huidige dictators de bevolking van noord-korea aandoen.
  Onze F16’s zouden het kunnen met de juiste intell, maar ook een paar goedgemikte cruisemisilles van de Amerikanen moet genoeg zijn om de kim-jung-nogwat clan uit te roeien. Als wij als Europa daarna bommenwerpers met blikken Struyk en andere noodrantsoenen over het uitgehongerde land laten vliegen hebben we de harten van de bevolking in ca. 30 minuten veroverd.
  Tegenover wat er gebeurd in noord-korea zijn alle andere oorlogen peanuts. Als je als christen in Afrika vervolgd wordt kun je tenminste nog vluchten naar je buurland. Noord-korea is 1 groot Auschwitz en niemand doet er wat aan.
  We besteden G*D miljarden om Afghanistan te beschermen tegen zichzelf, terwijl ze helemaal niet gered WILLEN worden, maar een bevolking die systematisch doodgehongerd wordt doen we niets aan. Politici: Bedankt.

  • Dead Silence

   Wij willen geen sht met China, vergeetdat niet. Dus doen we niets, behalve kranten ermee volshijven.

   (in antwoord op Vogelbeest)

Reacties niet toegestaan