Christenen vast in container

Ludiek bedoeld, maar toch met een zeer serieuze ondertoon: Christenen zijn zaterdag in de IJsselhallen korte tijd opgesloten in zeecontainers. Dat gebeurde tijdens de Open Doors-jaardag, die door ruim 5000 mensen werd bijgewoond.

'We willen met name jongeren op deze manier doordringen van de situatie waarin veel christenen elders in de wereld moeten leven. In Eritrea bijvoorbeeld worden groepen mensen voor maanden in zo'n container opgesloten omdat ze tot Jezus bidden', zegt woordvoerder Klaas Muurling namens Open Doors. De organisatie spant zich al sinds de jaren vijftig in voor godsdienstvrijheid. 'De tegenstand, de agressie tegen christenen neemt toe. Bijvoorbeeld deze week nog een gijzeling in Irak, waarbij vijftig christenen werden vermoord'.

Tijdens de Jaardag verhaalden verschillende sprekers over de manier waarop zij vervolgd worden in hun land van herkomst. Sommigen deden hun verhaal van achter een scherm, opdat ze door het regime niet herkend zouden worden van foto's die hier gemaakt werden.

Bron(nen):   De Stentor  Open Doors