Was het een vliegtuig?

Officieel weet nog niemand wat het was, het vreemde vliegende object dat dinsdag gefilmd werd door een cameraman van CBS news. Zowel het Pentagon, de marine als de Amerikaanse FAA (nationale luchtverkeersleiding) zeggen geen idee te hebben.
Het was in ieder geval geen raket, daarover zijn alle overheidsdiensten wel eens. Volgens de regering is is er geen vergunning aangevraagd voor het lanceren van een privé raket en het is tevens uitgesloten dat er een raket gelanceerd is door een vijandig leger. Amerika is niet in gevaar, verzekert de regering bange burgers. Volgens de FAA hebben piloten in de buurt niets vreemds gezien. 'Het was geen marineraket,' zei admiraal Roughead van de Amerikaanse Noordelijke vloot. Hij leek echter te lachen toen hij dat zei. Hij wilde niet verder ingaan op wat het object dat wél is geweest.
Volgens John Pike, een defensiedeskundige die op de website globalsecurity.org over defensie en luchtvaart schrijft, is het overduidelijke een gewoon vliegtuig. Het object bewoog veel te langzaam om een raket te zijn. Het leek alleen maar op een stijgende raket, doordat er een optische illusie gecreëerd werd door het standpunt van de camera. In werkelijkheid was het een vliegtuig dat rechtuit vanuit de horizon bewoog. Vandaar dat niemand in de lucht iets vreemds heeft gezien. Simpel hoor. 

Bron(nen):   The Washington Post  Global Security