"Minstens een derde van de Zuid-Afrikaanse mannen is verkrachter"

In Gauteng, de welvarendste en dus meest 'westerse' provincie van Zuid Afrika zegt 37,4 procent van de mannen wel eens een vrouw te hebben verkracht. En ruim ene kwart van de vrouwen geeft aan dat ze een of meerdere keren is  verkracht.
Dat lijken onwaarschijnlijke cijfers, maar volgens de Medical research Council zijn de cijfers maar al te waar. "Geweld tegen vrouwen, en geweld in het algemeen, zijn zo normaal dat velen denken dat het zo hoort."
Negen van de 10 mannen vinden dat vrouwen er zijn om hun man te gehoorzamen. En de meeste vrouwen (6 van de 10) zijn het daarmee eens. Heel veel mannen vinden ook dat vrouwen hun man geen seks mogen weigeren En 22.3 procent van de mannen vindt dat ze hun vrouwen mogen straffen als die iets doet wat hen niet bevalt.
in het onderzoek werden 100 mannen en vrouwen ondervraagd, van wie 90 procent zwart en 10 procent blank. De omvang van hey onderzoek en de geografische beperking maken dat generaliseren te makkelijk zou zijn. Maar het zijn wel opmerkelijke gegevens.

 

Bron(nen):   Guardian  Mail and Guardian (Zuid Afrika)