Sterren stoppen met Twitter en Facebook, wij sturen een kaart

Verschillende sterren verdwijnen deze week van Facebook en Twitter om aandacht te vragen voor aids. Lady Gaga, Justin Timberlake, Usher en initiatiefnemer Alicia Keys schrijven niets meer op sociale media totdat er een miljoen dollar is opgehaald. Op woensdag 1 december, Wereldaidsdag, plaatsen zij hun laatste berichten.

Voor de Nederlandse regering is aids niet langer een prioriteit binnen het buitenlandse beleid. Staatsecretaris Ben Knapen van ontwikkelingssamenwerking wil fors gaan snijden in de internationale aidsbestrijding. De bezuinigingen bedreigen volgens het Aids Fonds en STOP AIDS NOW! de levens van minstens 180.000 mensen.

Het Aids Fonds en STOP AIDS NOW! doen een dringend beroep op de Tweede Kamer om het tij te keren. Want aidsbestrijding werkt, zeggen ze. Zo is het aantal mensen dat in behandeling is verzevenvoudigd tot ruim 5 miljoen en is de prijs van medicijnen gedaald van $ 10.000 naar $ 90 per jaar. Uit onderzoek blijkt dat binnen 6 maanden na het beginnen met hiv-behandeling, er al een scherpe toename van arbeidsproductiviteit te zien is.

Klik hier als je een condoleancekaart wil sturen naar staatssecretaris Knapen van Buitenlandse Zaken om te protesteren tegen de bezuinigingen.

Bron(nen):   NOS  Gay Blog  condoleancekaart