Een op 20 vrouwen in Europa verkracht

Een op de 20 vrouwen in Europa is verkracht. Het zou dan gaan om 9 miljoen slachtoffers. Een derde van alle Europese vrouwen is vanaf de leeftijd van 15 jaar wel eens het slachtoffer geweest van lichamelijk of seksueel geweld. Dat blijkt uit een grootschalig Europees onderzoek naar geweld tegen vrouwen, dat werd uitgevoerd door het EU-agentschap voor grondrechten.

Vrouwen zijn nog vaker het slachtoffer van seksuele intimidatie zoals ongewenste aanrakingen, omhelzingen of kussen; 55 procent van alle Europese vrouwen maakt dit wel eens mee. In een derde van de gevallen was het de baas, collega of een klant, zo blijkt uit het onderzoek.

In totaal werden 42.000 vrouwen tussen de 18 en 74 jaar in alle 28 EU-lidstaten geïnterviewd over geweld.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Pietje_Precies

    wat een titel weer boven dit stuk……..

  2. Robin

    Is heel erg benieuwd waar die vrouwen zoal wonen. En of we het over Europa ( http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Europese_landen ) hebben, of de landen van de Europese Unie. ( http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_lidstaten_van_de_Europese_Unie ). En graag ook een definitie van verkrachting, hebben we het hier over een verkrachting in het Europese land Azerbeidzjan of Zweden? Zo veel vragen en zo’n onbenullig ANP artikel om ze te beantwoorden.

  3. De Staatsburger

    Weer zo’n Telegraafkop.

Reacties niet toegestaan