Waanzin ten top: een Frans dorp vol met pelgrims en buitenaardse wezens

Nog twee jaar en dan is de wereld vergaan, behalve in een Frans dorpje ergens in de heuvels van Corbières, ten oosten van de Pyreneeën. Dat geloven degenen die denken dat de wereld vergaat.
Wat zij denken dat staat te gebeuren is gebaseerd op oude Maya voorspellingen. En Bugarach, in het departement Aude, neemt een centrale plaats in het verhaal in.
Voordat op 21 december 2012 de Dag des Oordeels aanbreekt, ging Charles Brenner Frankrijkcorrespondent van The Times er een kijkje nemen. Hij constateerde dat het dorp al is overspoeld met zogenaamde overlevers en New Age pelgrims. Ze worden aangetrokken door de veronderstelde mystiek die uit gaat van de 1230 meter hoge Pic de Bugarach.
De pelgrims beginnen er zaakjes in New Age artikelen, drijven de huizenprijzen op en jagen de autochtonen de stuipen op het lijf met hun rituelen.
De burgemeester heeft de alarmklok al geluid en denkt dat het leger er aan te pas moet komen om de menigte in bedwang te houden.
In de streek zijn volgens Doomsday websites al veel buitenaardse wezens gesignaleerd. En ook een ruimteschip, dat uitverkorenen naar veilige oorden kan brengen.
De gendarmerie houdt het hoofd koel en is bezig met een plan dat de menigte in bedwang moet houden. Miviludes, een overheidsinstantie die gevaarlijke sektes en culten opspoort, is bezig Bugarach en ‘de apoclypsbeweging‘ te onderzoeken. Want dit soort sektes heeft vroeger ook al eens tot tragedies geleid.

Bron(nen):   The Times (betaald online)