Goede raad: doe het niet te snel (als je gelukkig wilt worden)

Onze voorouders wisten het al: ga niet meteen met je nieuwe vriendje naar bed. Onze vourouders blijken gelijk te hebben gehad. Het uitstellen van de eerste seksuele activiteiten leidt (gemiddeld) tot een stabielere en gelukkiger relatie later. Het onderzoek was simpel en omvangrijk.
De onderzoekers volgend 2036 heteroseksuele mensen van gemiddeld 36 jaar, die aan hun eerste huwelijk bezig waren. Ze peilden met allerlei methoden het welbevinden van hun proefpersonen in hun relatie. En ze vroegen hoe het seksleven met hun partner was begonnen. Onderscheid was er tussen:
* Vroege seks
* Late seks (een maand tot twee jaar na de eerste afspraak.
* Wachten tot het huwelijk

De tevredenheid met de relatie was aanzienlijk groter bij groep 2 en 3 dan bij groep 1. En, eerlijk is eerlijk, het grootste bij groep 3.Groep 3 t.o.v. groep 1:
Stabiliteit van de relatie (volgens de proefpersonen) 22 procent hoger
Tevredenheid met de relatie 20 procent hoger
Seks 15 procent bevredigender
Communicatie 12 procent beter.

De onderzoeker: "Veertig procent van de mensen duikt bij de eerste of tweede afspraak het bed in. Als je die mensen zou vragen of die nieuwe partner vertrouwd genoeg is om een weekeind op hun poes te passen zouden ze vermoedelijk 'nee' zeggen. Maar in hun lichaam laten ze die vreemde wel toe. Raar, eigenlijk."

Bron(nen):   Livescience