"We hebben al 20 jaar geen mens opgegeten (maar wel erge trek)"

Hele westerse wereld in vertederde aanbidding: een stam die nog nooit contact heeft gehad met De Beschaving. Een onderstam van de Panoan-stam zou het zijn. Want dat dan weer wel: nog nooit gezien, maar wel al ingedeeld.
Antropoloog en zwerver John Gimlette laat van de illusies van nog niet ontdekte stammen niet veel heel. Er zijn 70 zogenaamd lost tribes bekend. Dat zijn volkjes die geen blijvend contact hebben (vaak willen hebben) met anderen, met ons.
Dat betekent niet dat zij niet van ons weten of wij van hen. Er is alleen amper contact, soms slechts door tussenkomst van iets minder wilde stammen.
Gimlette geeft een p[aar voorbeelden van lost tribes die hij zelf heeft bezocht, waaronder de Aché stam in Paraguay. Hebben eeuwenlang geen contact willen maken met de onringende mensen. Onder meer omdat ze andere mensen opeten. Maar dat is toch verwaterd. Gimlette bezocht hen. Bijna geen spoor te bekennen van onze invloed. Iets, maar niet veel. 'En het kannibalisme,' vroeg ik? "We hebben al twintig jaar geen mens meer opgegeten. Maar we denken er nog voortdurend aan."

Bron(nen):   Daily Telegraph