Harvard-professor weigert ‘zwangere mensen’ te zeggen in plaats van ‘zwangere vrouwen’

Een biologieprofessor aan Harvard wordt beschuldigd van transfobie, omdat ze spreekt van 'zwangere vrouwen' en niet van 'zwangere mensen'.

Carole Hooven vertelde aan Fox News dat zij en haar collega's worden gepusht om genderneutrale termen te gebruiken, zoals dus 'zwangere mensen'. Maar dat vindt Hooven niet juist. "Dat is nogal onmogelijk in het vak biologie. Wetenschap is gebouwd op feiten. En het is een feit dat er twee seksen zijn: vrouw en man. En wat we produceren, maakt dat we tot een van de twee behoren. Produceer je eieren, dan ben je een vrouw. Produceer je sperma, dan ben je een man. Tegenwoordig lijkt het alsof biologie er niet langer toe doet, enkel hoe we ons voelen en identificeren lijkt nog belangrijk.”

Een collega viel Hooven aan op Twitter. "Inclusief taalgebruik zoals ’zwangere mensen’ toont respect voor iedereen die de mogelijkheid heeft om zwanger te worden, niet alleen vrouwen. Het is belangrijk dat studenten geneeskunde en biologie die inclusieve taal leren en kunnen hanteren.”