18 vrouwen van KLM-vlucht gehaald voor niet opvolgen coronaregels

Op een vlucht van Kiev naar New York met een tussenstop op Schiphol is gisteren een groep van achttien jonge vrouwen en een begeleider van de vlucht gehaald, omdat ze zich niet aan de coronaregels zouden hebben gehouden. Het gaat volgens KLM om een groep vrouwen uit New York die twee weken geleden ook was gewaarschuwd door de vliegmaatschappij. Dat schrijft AT5.

Het gaat volgens de advocaat van de groep om een orthodox-joodse meisjes. 

Een woordvoerder van KLM zegt dat de groep zonder mondkapjes aan het rondlopen was in het vliegtuig. "Aan boord hebben we de regel dat je het mondkapje op moet en zoveel mogelijk moet blijven zitten." De groep van achttien zou volgens de woordvoerder meerdere keren gevraagd zijn zich aan de regels te houden. 

Volgens hun advocaat liepen de vrouwen rond om koosjer voedsel te delen, omdat de KLM dat niet serveerde.

Het is volgens de woordvoerder niet de eerste keer dat de groep jonge vrouwen, sommige boven en sommige onder de 18 jaar oud, 'vervelend gedrag' vertonen aan boord. "Op de heenweg is de groep ook meerdere keren aangesproken op hun gedrag aan boord. Wij noemen dat 'unruly' gedrag. De groep is toen opgewacht bij de gate, aangesproken en konden hun reis voortzetten. Onze beveiliging zag nu dat het om dezelfde groep ging en besloot daarop dat ze hun reis niet bij KLM mochten voortzetten."

Bron(nen):   AT5