Toestel van Malaysia Airlines vrijwel zeker gevonden, iedereen dood

In de oceaan voor de kust van het Australische Perth zijn vrijwel zeker brokstukken gevonden van de Boeing 777 die ruim 2 weken geleden verdween toen het toestel op weg was naar Beijing. De Maleisische premier heeft dat maandagavond (lokale tijd) bekend gemaakt. Het staat volgens hem voor 100 procent vast dat het toestel is neergestort voor de kust van Perth. Er is geen twijfel meer dat het toestel ten onder is gegaan. Malaysia Airlines: "we must now accept all evidence suggests the plane went down in the Southern Indian Ocean". Er zijn (uiteraard) geen overlevenden. Voor de persconferentie van de premier waren de familieleden van de passagiers al op de hoogte gebracht van het nieuws. Zij worden in de gelegenheid gesteld om naar Perth te reizen om zo dichter te zijn bij de bergingsoperatie. Onduidelijk blijft waarom het vliegtuig is afgeweken van zijn koers en richting Australie is gaan vliegen. Mogelijk worden (ooit) de zwarte dozen gevonden, die de raadsels rond het lot van de Boeing zouden kunnen oplossen De vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines was met 239 mensen aan boord onderweg van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar Peking toen het van de radar verdween. Bjf5wIgIUAEdeT7.jpg-large

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. André Somers

    Huh? In die persconferentie werd niets gezegd over brokstukken, en in het stuk hierboven ook niet. Inmarsat is een sattelietcommunicatiebedrijf. Voor zover ik begrijp, gaat dit dus om het lokaliseren van de communicatie vanuit de motoren. Die sturen regelmatig data naar satelieten, en kennelijk is het gelukt om daar lokaties uit de destileren (via triangulatie waarschijnlijk).

  2. brabantman

    Woon zelf in Azie. Niemand maar dan ook niemand gelooft hier dat de piloot helemaal naar Australie vliegt om zelfmoord te plegen, terwijl je al direct na opstijgen van Kuala Lumpur enorm veel zee om je heen ziet. Men ziet dit als een afleidingsmanouvre van de autoriteiten of het eigen falen te verhullen. Zeg maar dat ze naar beneden gestort zijn, dan ben je er van af. Niet dus hier. Ben benieuwd of ooit de ware toedracht bekend wordt.

Reacties niet toegestaan