Ook tweede verdachte (18) in zaak Mallorca langer vast

De tweede verdachte die is aangehouden in de zaak rond de fatale mishandeling op Mallorca blijft voorlopig in de cel. De 18-jarige Hilversummer werd maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot het voorarrest met twee weken te verlengen, maakte de rechtbank in Utrecht na afloop van de zitting bekend.

De 18-jarige Hilversummer wordt verdacht van het medeplegen van doodslag. Hij zou betrokken zijn geweest bij de vechtpartij op 14 juli in El Arenal op Mallorca, die een 27-jarige man uit Waddinxveen het leven kostte. Het slachtoffer werd op de boulevard dusdanig mishandeld dat hij later aan zijn verwondingen overleed. De 18-jarige verdachte, die vorige week donderdag werd gearresteerd, wordt ook aangeklaagd voor poging tot doodslag op een vriend van de Waddinxvener.

Afgelopen vrijdag bepaalde de rechter-commissaris dat de als eerste opgepakte verdachte, een 19-jarige man uit Hilversum, ook nog zeker twee weken vast moet blijven zitten.

De verdachten waren met een vriendengroep op vakantie op het Spaanse eiland, waar in de vroege ochtend van 14 juli ruzie werd gezocht met andere vakantiegangers. De zaak draait om twee vechtpartijen buiten, na een ruzie in een horecagelegenheid. De 18-jarige Hilversummer zou bij de tweede vechtpartij actief zijn geweest.