Abdel H, een van de dode overvallers, herdacht in moskee

Abdel H, de 20-jarige overvaller die vrijdag werd doodgeschoten bij een juwelier in Deurne, is dinsdagmiddag herdacht in de Al Fourqaan moskee in Eindhoven. Volgens een woordvoerder waren er zeker 200 mensen, vooral jongeren.

,,Elke moslim krijgt een gebed als hij komt te sterven'', zei de woordvoerder. De kist met het lichaam van de overledene was ook in de moskee. Volgens berichten nemen familieleden het lichaam mee naar Marokko, waar hij wordt begraven.

Zijn vrienden en familieleden zeggen in een portret van Omroep Brabant dat hij een goeie, maar makkelijk beïnvloedbare jongen was. Volgens zijn zus Saïda had hij een moeilijke jeugd zonder vader en ging het juist de goede kant op met hem: Abdel zou een betaalde baan krijgen. Ook was hij zijn schulden aan het afbetalen. Een vriendelijke jongen in geldnood en met een moeilijke jeugd achter de rug. Zo spreken jeugdvrienden en nabestaanden over Abdel

Het lichaam van de andere doodgeschoten overvaller is nog niet vrijgegeven omdat zijn identiteit nog niet officieel is vastgesteld.

Vermoed wordt dat hij een illegaal in Nederland verblijvende man uit Noord Afrika is.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Pietje_Precies

    gut, ze gaan ZELF al terug. Blijkbaar was ie meer marokkaan dan nederlander….

  2. Marcel van Houten

    Jammer dat ze pas terug gaan naar Marokko als ze dood zijn, kan dat nou niet een flink aantal jaren eerder???

  3. Meester Proper

    Alvast eentje minder.

Reacties niet toegestaan