Abdel H, een van de dode overvallers, herdacht in moskee

Samenleving
door Admin
dinsdag, 01 april 2014 om 16:57
welingelichtekringen header 1
Vermoed wordt dat hij een illegaal in Nederland verblijvende man uit Noord Afrika is.
Zijn vrienden en familieleden zeggen in een portret van Omroep Brabant dat hij een goeie, maar makkelijk beïnvloedbare jongen was. Volgens zijn zus Saïda had hij een moeilijke jeugd zonder vader en ging het juist de goede kant op met hem: Abdel zou een betaalde baan krijgen. Ook was hij zijn schulden aan het afbetalen. Een vriendelijke jongen in geldnood en met een moeilijke jeugd achter de rug. Zo spreken jeugdvrienden en nabestaanden over Abdel
Abdel H, de 20-jarige overvaller die vrijdag werd doodgeschoten bij een juwelier in Deurne, is dinsdagmiddag herdacht in de Al Fourqaan moskee in Eindhoven. Volgens een woordvoerder waren er zeker 200 mensen, vooral jongeren.
,,Elke moslim krijgt een gebed als hij komt te sterven'', zei de woordvoerder. De kist met het lichaam van de overledene was ook in de moskee. Volgens berichten nemen familieleden het lichaam mee naar Marokko, waar hij wordt begraven.
Het lichaam van de andere doodgeschoten overvaller is nog niet vrijgegeven omdat zijn identiteit nog niet officieel is vastgesteld.