‘Coronawappies pleegden aanslag op Groningse journalist’

Vorige week gooiden twee mannen molotovcocktails bij de Groningse journalist Willem Groeneveld naar binnen. Uit onderzoek van Dagblad van het Noorden blijkt dat het fanatieke corona-ontkenners zijn.

De journalist van het stadsblog Sikkom heeft meermaals hard uitgehaald naar mensen die ontkennen dat het coronavirus ernstig is. Ook op sociale media kreeg hij daarom al van alles naar zijn hoofd geslingerd. Volgens het onderzoek van de Groningse krant moet het motief voor de aanslag dan ook in die hoek worden gezocht.

Het opgepakte duo van 31 en 32 jaar is vaak gesignaleerd op anti-coronademonstraties. Ook scandeerden ze covid-sceptische leuzen in hun buurt en waren de twee actief op sociale media op dit gebied.

De twee mannen konden worden gearresteerd doordat er camerabeelden waren uit de buurt van de woning van het slachtoffer. Nadat de politie die online deelde, werden de twee snel gevonden. Eerder werd nog gedacht dat huisjesmelkers achter de aanslag zaten, omdat Groeneveld die op zijn blog ook vaak aanpakt.

Bron(nen):   Dagblad van het Noorden  De Volkskrant