Een op de drie ondervraagde Nederlanders zegt ufo te hebben gezien

Heb jij ze ook weleens zien vliegen? Je bent zeker de enige niet. Bijna een derde van de Nederlanders zegt weleens een ufo te hebben gezien. Al geloven de meesten niet dat het een vliegende schotel was met marsmannetjes erin.

Van de 29 procent die volgens een enquête van Quest weleens een ufo zag, denkt ongeveer de helft dat het een door mensenhanden gemaakt object was, zoals een satelliet. Een op de tien meent iets natuurlijks te hebben gezien, zoals een vogel en nog eens vier procent stelt dat drugsgebruik tot hersenspinsels leidde. Een derde denkt dat het daadwerkelijk iets buitenaards was.

In het algemeen denkt bijna de helft van de ondervraagden dat er buitenaards leven bestaat en 20 procent meent dat dit leven ook in staat is geweest om de aarde te bezoeken. Slechts 2 procent van de respondenten is ervan overtuigd dat er buitenaardse wezentjes in Nederland wonen. Iets meer dan de helft vindt dat, als buitenaards leven bestaat, we moeten proberen er contact mee te leggen. Kleine kanttekening: het betreft een online enquête waar waarschijnlijk veel mensen aan deelnamen die geïnteresseerd zijn in ufo's.

Bron(nen):   Quest