Collecte voor de begrafenis van een van de dode van Deurne

De Marokkaanse gemeenschap in ons land heeft een inzamelingsactie gehouden voor de familie van de 29-jarige Youssef F, meldt De Telegraaf. De familie, die in Turijn woont, kon de begrafenis in Marokko niet betalen.

Via Facebook zamelde de Delftse stichting Bladi ruim drieduizend euro in. Om te bewijzen dat ze echt voor deze doodgeschoten landgenoot geld ophaalde, plaatste de islamitische welzijnsstrichting een foto op internet van de verblijfsvergunning die de familie van Youssef, zijn ouders, zus en broer, sinds februari 2009 in Italië hebben. Het gezin staat geregistreerd op een adres in Turijn.

Er kwam 3000 euro binnen, ook genoeg om een broer van Youssef mee te laten gaan naar de begrafenis 

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Dat zegt genoeg over de gemeenschap en hoe die denkt. Via Facebook: “Deze jongen is neergeschoten in de nek door een varken..”.

  • Calhoun84

   Ik vind persoonlijk dat de gedachte erachter niet verkeerd is. De ouders zijn niet schuldig en zouden ook waardig afscheid moeten kunnen nemen van hun zoon. Prima initiatief toch van deze mensen?

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. knier

  Waar blijft nou eens een gemeenschappelijke actie van die gemeenschap om hun afschuw uit te spreken en hun jeugd tot de orde te roepen ?

 3. Prikker

  Tsja… hoe fout je vader, broer, zus of moeder ook is… het blijft wel je familie.
  Verder is dit gewoon een privé dingetje.

 4. Kopje thee

  Terwijl immer schuldbewuste, autochtone Nederlanders over elkaar heen buitelen met morele verontwaardiging over een uitspraak van Wilders, maakt de Marokkaanse gemeenschap opnieuw openlijk duidelijk met wie zij zich verwant voelt. En vertel me nu niet dat dit komt door demonisering en uitsluiting. De hokjes kiezen ze namelijk zelf – als ze zich Nederlander hadden gevoeld, hadden ze zich niet met ‘n willekeurige crimineel te hoeven te associëren, enkel omdat hij Marokkaans is. En evenmin hadden ze zich aangesproken te voelen door de uitspraak van Wilders.

 5. Calhoun84

  De Marokkaanse gemeenschap -> er kwam €3000,- binnen. Dan zijn er twee mogelijkheden, of de Marokkaanse gemeenschap is niet bepaald gul of dit komt niet vanuit de gemeenschap maar vanuit enkele individuen.

  Maar los daarvan vind ik dit prima, de ouders van de verdachte moeten ook gewoon afscheid kunnen nemen van hun zoon. De ouders zijn al voldoende gestraft voor de daden van hun kind.

 6. WildersFanBoy

  Die lui zijn volkomen schaamteloos! Ga gvd geld inzamelen voor het juweliersechtpaar, als compensatie voor het hun overkomen leed, voor de tijd die hun winkel gesloten is door de overval, en dus geen inkomsten!

Reacties niet toegestaan