Kijkers emotioneel door slachtoffers toeslagenaffaire in Steenrijk, Straatarm: ‘Mark Rutte, schaam je’

Vader Radjesh en moeder Natasja waren jarenlang slachtoffers van de toeslagenaffaire. Bovendien raakte Natasja half verlamd en wonen ze in een flat. Radjesh moet haar naar boven tillen. Veel kijkers waren geëmotioneerd na het zien van de familie in Steenrijk, Straatarm.

In deze SBS 6-show ruilen de rijksten een week met de armste inwoners van Nederland. Gisteravond was de uitzending bijzonder emotioneel vanwege de tragische situatie van het gezin Soemai. De ouders dachten lang dat de fouten van de Belastingdienst hun eigen schuld waren. "Het is een schaamte waar je in zit, het is de overheid. De overheid kan zogenaamd geen fout maken, wie gaat ons geloven," klinkt het.

Tot overmaat van ramp raakten ze hun baan kwijt en kreeg Natasja een beroerte waardoor ze half verlamd raakte en hun flat op vier hoog zonder lift moeilijk bereikbaar werd. "Mijn lichaam gaf al signalen dat het niet goed ging. (...) Daardoor ben ik half verlamd geraakt." 

Kijkers reageren boos en emotioneel op de uitzending. "Tranen over mijn wangen, zojuist gedoneerd aan de familie Soemai. Gemeente Maassluis en Mark Rutte: schaam jullie!" schrijft iemand. En een ander: "Ongelofelijk dat dit kan gebeuren in zo'n 'rijk en welvarend' land als Nederland."

Een greep uit de reacties:

Bron(nen):   RTL Boulevard  De Telegraaf