Amerikaanse vrouwen nemen honden in plaats van baby’s

In zeven jaar tijd is het aantal kinderen dat Amerikaanse vrouwen krijgen met tien procent gedaald. In 2007 werden nog 70 baby's geboren per 1000 vrouwen, nu is dat nog maar 63.  In absolute aantallen is het indrukwekkender. Het scheelde in 2013 400.000 kinderen. In diezelfde periode steeg het aantal kleine hondjes dat Amerikanen hebben explosief. Er zijn nu twee keer meer kleine hondjes (tot 9 kilo) dan tien jaar geleden.  Er zijn nu ook veel meer mini-hondjes in de VS dan grote of middelkleine honden en dat was tien jaar geleden niet zo, toen waren de kleine hondjes veruit in de minderheid Die terugval zit helemaal bij vrouwen onder de 29. Die krijgen veel minder kinderen. Die twee dingen - minder baby's, meer kleine hondjes - hoeven natuurlijk niets met elkaar te maken te hebben. Maar Quartz laat marktonderzoekers aan het woord die zeggen zeker te zijn van een verband. Jonge vrouwen hebben geen zin, of nog geen zin, in kinderen, maar hebben wel een drang tot zorg. En daar komen de kleine hondjes screen-shot-2014-04-09-at-1-42-32-pm

Bron(nen):   Quartz      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  Tja, ze hebben die vrouwen vanwege genderneutrale opvoeding de hele tijd met autootjes laten spelen in plaats van met poppen. Die zijn helemaal van slag. Het heeft dan wel geen 4 wieltjes, maar 4 pootjes…..

 2. Saljoet

  Goede ontwikkeling, Onze getergde planeet heeft behoefte aan minder mensen, te beginnen bij Amerikanen.

  • Dead Silence

   Er wonen er een kleine 300 miljoen. Insignificant t.o.v. bijna 7 miljard, echter wel verantwoordelijk voor een heleboel rommel.

   (in antwoord op Saljoet)
   • Saljoet

    Ergens moet het beginnen. Veel nieuws begint in de USA, en goed voorbeeld doet goed volgen.

    (in antwoord op Dead Silence)
 3. Meester Proper

  Dierenliefde is meestal een surrogaat voor echte liefde, veel van die dierenvrienden zijn zo teleurgesteld in mensen dat ze niet mee in staat zijn van echte mensen te houden.

Reacties niet toegestaan