Tieners verlaten nu echt massaal Facebook

In een jaar tijd is de populariteit van Facebook bij Amerikaanse tieners bijna gehalveerd. Jongeren stappen massaal over op Instagram en ook Twitter blijft populair. 30 procent van de tieners noemt Instagram als belangrijkste sociale medium, 27 procent kiest voor Twitter en 23 procent voor Facebook. Het is voor het eerst dat Instagram het populairst is. Anderhalf jaar geleden koos bijna de helft van de tieners nog Facebook als belangrijkste sociale netwerk, terwijl Instagram voor maar 12 procent het allerbelangrijkst was. In Nederland verlaten tieners Facebook misschien nog wel sneller dan in de Verenigde Staten. Het aantal tieners dat op Facebook actief is, is het afgelopen jaar gehalveerd. Facebook wordt onder 45-plussers nog steeds populairder. Dat pap en mam op Facebook zitten is waarschijnlijk de belangrijkste reden voor jongeren om er af te gaan. 95 procent van de jongeren tussen de tien en zeventien jaar heeft een smartphone. Daarmee horen Nederlandse jongeren tot de top van de wereld. Bron: Huffington Post

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhodBerth

  Facebook is ook niks voor tieners. Al die “Ga nu lekker slapen” en “Me
  hond is ziek” en “lekker chillen met me homies” updates zijn meer iets
  voor twitter of instagram.

  Social Media is een mooi container
  begrip, maar de verschillende social media zoals twitter en facebook
  zijn niet eens echt concurrenten van elkaar omdat ze beiden gewoon iets
  heel anders doen.

  Alsof telefoon en de slakkepost concurrenten van elkaar zouden zijn. Ten diepste natuurlijk wel, maar het is beiden iets heel anders.

  Dus huppa tieners, lekker gaan snapchatten, totdat je echt wat te melden hebt voor facebook 😉

 2. Vogelbeest

  Facebook is super-irritant in bepalen welke updates je te zien krijgt, in welke volgorde ze verschijnen, op je telefoon krijg je andere en meer/minder updates dan op je computer. Als er iemand reageert op zijn eigen bericht komt het opeens weer bovenaan te staan.
  Allemaal bemoeizuchtig gedrag wat niet alleen ik vervelend vindt, maar waar van alle kanten klachten over voorbij komen. Daarmee maakt facebook zelf de markt rijp voor de concurrentie.

  • Meester Proper

   Kun je super gemakkelijk zelf instellen. Wil je iets niet meer zien dan zet je ‘volgen’ uit. Klaar.

   (in antwoord op Vogelbeest)
   • Heldoppantoffels

    Mijn oplossing vind ik nog makkelijker…account verwijderen! Sinds ongeveer een jaar heb ik geen facebook meer, kan het iedereen aanraden.

    (in antwoord op Meester Proper)
 3. Karel Kritisch

  Nu echt..mensen.. nu echt..

Reacties niet toegestaan