Reisgenoten: de verdwenen meisjes waren geen waaghalzen

Samenleving
door anp
dinsdag, 15 april 2014 om 7:10
welingelichtekringen header 1
Volgens twee mannen die een week meereisden met Kris Kremers en Lissane Froon, de twee meisjes die zijn verdwenen in Panama, waren de twee geen waaghalzen. Ze hadden contact tot vlak voor de verdwijning, schrijft De Telegraaf, die de mannen sprak.
Op 1 april, de dag van de verdwijning, kreeg reisgenoot Edwin Cornelis een WhatsAppbericht van Lisanne. „Ze wilde weten of het goed met ons ging. Wij waren na de week in Bocas doorgereisd naar Panama City en zij waren op 1 april in Boquete. Lisanne had gehoord dat er in Panama City een hostel was afgebrand en ze maakte zich zorgen over ons. Wij sliepen gelukkig ergens anders. Nadat ik had geantwoord, vroeg ik haar hoe het gastgezin haar beviel, maar daar hebben we nooit antwoord op gekregen”, zegt Cornelis, die enkele dagen later via de talenschool vernam dat de vrouwen spoorloos waren verdwenen.
Een week lang vierden de reizigers Edwin Cornelis, Bas van Lieshout en Mart Huisman uitbundig vakantie met de Amersfoortse meisjes in de kustplaats. De foto’s op Facebook herinneren aan de week die zij samen beleefden. De mannen sliepen in hetzelfde hostel, gingen gezamenlijk uit eten, lagen op het strand en gingen ’s avonds uit. „Er is in die tijd geen enkel moment geweest dat ik dacht dat zij gevaar liepen. Uitgaan was in Bocas in ieder geval heel veilig”, stelt Huisman.
„Het waren geen avontuurlijke meisjes. Lisanne vertelde mij dat ze het al heel wat vond om weer in de oceaan te zwemmen. Dat had ze heel lang niet gedaan”, herinnert Huisman zich.