Ook Femke Halsema was er

Vele bekende Nederlanders liepen er rond. Femke Halsema won de hoofdprijs met haar vertolking van de fado. Er waren vele lezingen en optredens en werden heerlijke hapjes en champagne uitgedeeld. Lange rijen voor de sushibar. De activiteiten varieerden van een cursus Miereneuken voor veertigers tot een lesje crowdsurfen in het zwembad. Iemand won een IPad bij de bingo. Het leek wel of elke zichzelf respecterende twitteraar gisteren op #fe11 te vinden was. De rest vroeg zich vertwijfeld af wat #fe11 toch was.

In de middag bouwde men een website, die binnen enkele uren door 17.000 mensen bezocht werd. Slechts om erachter te komen dat #fe11 een fictief event was. Fake. Dit initiatief, dat met recht een aprilgrap 2.0 genoemd mag worden, laat zien waar het medium twitter toe in staat is. Niet eerder fantaseerden zoveel mensen gezamenlijk een gebeurtenis. Ook vandaag wordt er nog druk getwitterd over de geweldige after-party, de bijbehorende kater en de inschrijfkosten voor volgend jaar. Jammer voor wie het gemist heeft.

Ook Google was zeer actief gisteren met het publiceren van 1 april grappen op het web. Zo staat er een vacature vacant voor een "Autocompleter" en is de besturing van Gmail aangepast aan de nieuwste technische mogelijkheden!

Bron(nen):    #FE11 op Twitter  #fe11