Dag verslaving! Dag vrienden!

Lucy (getrouwd en moeder van 4 kinderen) was misschien nog net geen alcoholist, maar wel een stevige drinker. Op een gegeven moment had ze genoeg van de katers en realiseerde ze zich dat ze meer last dan plezier van de drank had. Ze had weinig energie, voelde zich waardeloos en was chaotisch.

Drie maanden geleden besloot ze geheelonthouder te worden. Belangrijke voordelen waren dat ze slanker werd en helderder in haar hoofd. Maar er was één groot nadeel: ze werd een soort van paria. Haar vrienden vonden het maar niks dat ze gestopt was met drinken. Ze wordt minder gevraagd voor feestjes. Zelfs haar man vindt het niet leuk, als ze geen wijn drinkt bij een etentje of als ze 's avonds voor de tv thee drinkt. Mensen blijven vaak aandringen: 'neem toch een glas ...'. Het lijkt wel alsof ze het als kritiek zien op hun eigen drinkgedrag.

Ze heeft niet de indruk dat ze nu minder prettig in de omgang is geworden. Ze heeft haar levenslust en gevoel voor humor niet verloren. Toegegeven: het is niet altijd een pretje om nuchter tussen een half-bezopen bende te zitten en de verhalen aan te horen die ze die avond al 2 keer verteld hebben. Maar goed, dat is haar beslissing.

Het verhaal van Lucy staat niet op zich. Het is voor veel verslaafden een groot probleem dat ze hun sociale netwerk kwijt raken als ze stoppen met gebruiken.

Bron(nen):   Daily Mail      

10 Reacties Doe mee met de discussie →