China gaat ouders straffen voor slecht gedrag kinderen

Als kinderen in China zich slecht gedragen kunnen hun ouders daar binnenkort voor worden gestraft. Beijing werkt aan een wet, die ouders dwingt 'gezinseducatieprogramma's' te volgen bij wangedrag van hun kroost.

"Er zijn veel redenen waarom jongeren zich misdragen of crimineel zijn en het gebrek aan een goede opvoeding is een belangrijke oorzaak," zegt Zang Tiewei, woordvoerder van de wetgevende commissie die erover gaat. Behalve dat ouders een straf krijgen en een heropvoedingsprogramma moeten volgen, staat er in de wet ook dat ze tijd moeten maken voor hun kinderen om te rusten, te spelen en te sporten.

Een paar maanden geleden legde het onderwijsministerie ook al het aantal uur dat minderjarigen mogen gamen aan banden. Ze mogen nog maar drie uur per week computerspelletjes spelen. Ook is de hoeveelheid huiswerk verminderd en mag bijles niet meer in de weekenden en vakanties plaatsvinden. Tegelijkertijd draagt China jonge mannen op om mannelijker te worden. Daarvoor moet er bijvoorbeeld meer sport zoals football worden aangeboden op school. Zo mengt Beijing zich steeds meer in het gezinsleven van de Chinese bevolking.

Bron(nen):   CNN