Nieuwste trend: ‘swapping parties’

Swapping is een trend die uit de USA overgewaaid is naar Vlaanderen. Tijdens de zogenaamde 'swapping parties' kunnen vrouwen in de discotheek hun miskopen ruilen voor die van anderen. Een nieuwe garderobe verzamelen zonder een cent uit te geven, dat is het idee achter swappen.

Vanaf 23 mei zetten de grote Belgische clubs, waaronder Culture Club en Café d'Anvers hun deuren open voor swappende vrouwen. Volgens organisator Jens Verdonck wordt het een heuse 'Sex and the city'-ervaring, met kappers, make-upartiesten, stylistes en manicures.

Bij het binnenkomen wordt je kleding gekeurd door professionele stylistes, die je per stuk 1 tot 4 'Swap Dots' geven. Alle kleding wordt op rekken gehangen en als je een stuk ziet dat je leuk vindt, hang je er een 'wanted' kaartje op. Als iedereen klaar is met passen, wordt er geruild. Ben jij de enige die een stuk leuk vindt? Dan krijg je het meteen mee. Items waar meerdere mensen interesse voor hebben, worden geveild: bieden kan alleen met Swap Dots, niet met echt geld.

Bron(nen):   Het Nieuwsblad  swapping.be