Mensen willen na coronatijd weer van hun hond af: opvang bomvol

Het leek zo leuk toen we allemaal de hele dag thuis waren: eindelijk toch die hond. Maar nu is de coronatijd voorbij en wil je er weer op uit. Zonder hond. En dus zit de opvang voor de dieren propvol.

Met name doordat mensen weer naar kantoor gaan, is er een enorme vraag naar hondenopvangplekken, schrijft RTL Nieuws bij een filmpje vol beelden van zielig kijkende honden. Linda van hondenopvang De Happy Roedel krijgt tussen de 15 en 20 aanvragen per dag. Ze heeft hooguit ruimte om één hond toe te laten. De rest komt op een wachtlijst.

En ze is niet de enige die de honden niet meer kwijt kan. Volgens branchevereniging Dibevo speelt dit probleem in het hele land. Niet zo gek, want het aantal honden in Nederland is explosief gegroeid. In 2020 kwamen er zo'n 370.000 honden bij en dat zijn er 200.000 meer dan in een normaal jaar.

In coronatijd schaften veel mensen een 'coronapup' aan. Die hondjes vertonen nu soms ook gedragsproblemen, omdat de baasjes niet goed weten hoe ze met hun huisdier om moeten gaan. De hondjes zijn volgens Linda vaak angstig, bijten of vallen uit naar mensen of andere honden.

Bekijk hier de video.

Bron(nen):   RTL Nieuws