NRC begint nieuwe zakelijke nieuwssite

NRC Q moet de nieuwssite van NRC gaan heten. De site is vooral bedoeld voor de smartphone en tablet. Het nieuws is zakelijk van aard: het gaat over bedrijven, de zakenwereld, carrière en de balans tussen werk- en privéleven.

NRC heeft de ambitie om als eerste zakelijk nieuws te brengen, zodat 'je de baas net een stapje voor bent en collega's kunt bijpraten bij de koffie-automaat.' De nieuwe site is bedoeld voor 'mensen met haast.'

De redacties van NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl werken samen om de nieuwssite van content te voorzien. Daarnaast biedt de site berichten van Amerikaans financieel persbureau Bloomberg en video's van The Financial Times.

Na de gratis proefperiode zijn nog twintig artikelen per maand gratis. Voor volledige toegang betalen lezers €3,50 per week. Wanneer de site precies live gaat, is nog niet bekend.

Journalistieke producten worden steeds vaker tegen betaling online aangeboden. Zo is deze week Blende, de iTunes voor krantenartikelen, van start gegaan. Ook de Volkskrant is bezig met een nieuwe website. Daarop blijft nieuws gratis, maar moet voor verdieping en achtergrond worden betaald.

 

Bron(nen):   NRC  Volkskrant    

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Vestzak

    Je kunt ook gewoon een abonnement op het FD nemen.

Reacties niet toegestaan