Lewinsky spreekt eindelijk over de vernederingen door de Clinton-affaire

"Ik was de meest vernederde persoon op aarde. En ik was de eerste die dat lot trof dankzij het internet." Monica Lewinsky, de stagiaire die een affaire had met de Amerikaanse president Bill Clinton, schrijft over haar ,,spijt'' over de zaak in een artikel in het blad Vanity Fair. Het stuk verschijnt donderdag online.

Clinton ontkende aanvankelijk dat hij een seksuele relatie met Lewinsky had gehad, maar moest die ontkenning intrekken. Hij raakte in 1998 in een afzettingsprocedure verzeild die spaak liep. Clinton bleef aan tot het einde van zijn tweede ambtstermijn in januari 2001.

,,Ikzelf heb diepe spijt van wat er is gebeurd tussen mij en president Clinton'', schrijft Lewinsky volgens Vanity Fair, dat delen van het artikel dinsdag heeft gepubliceerd. ,,Laat ik het nogmaals zeggen: Ikzelf. Heb. Diepe. Spijt. Van. Wat. Er. Is. Gebeurd'', herhaalt Lewinsky.

Ze heeft besloten voortaan in het openbaar te spreken over wat ze heeft meegemaakt. Om andere mensen die zich vernederd voelen te helpen, zegt ze. En dat ze daarmee die andere Clinton die president wil worden dwarszit, dat neemt ze op de koop toe