Een op de drie studenten gebruikt harddrugs

Een derde van de studenten van de Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft ervaring met harddrugs. Dat blijkt uit een online onderzoek van sociale wetenschappers van de universiteit. Vooral xtc is populair. 29 procent heeft weleens een pilletje geslikt. Daarvan is 31 procent zeker van plan het weer te doen. Maar de studenten houden ook van cocaïne (12,7 procent) en speed (11,5 procent). Softdrugs is helemaal gemeengoed onder Rotterdamse studenten. 83,5 procent heeft het weleens gebruikt.
Overigens gebruiken Amsterdamse studenten nog veel meer harddrugs. Eind vorig jaar zei tweederde van hen xtc te hebben geslikt.
De universiteit keurt het gebruik van drugs absoluut af. „Maar wat studenten in hun vrije tijd doen, buiten de campus, daar hebben wij uiteraard geen zicht op. En ook niets over te zeggen.”

Bron(nen):   Telegraaf      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  Huh? Valt XTC niet onder softdrugs dan?

 2. Roro

  De kop boven dit artikel had moeten zijn: 1 op de 3 studenten heeft ervaring met drugs.. next!

 3. Vestzak

  Was in mijn tijd (zo’n tien jaar geleden; Amsterdam) ook al zo. En ook in alle lagen overigens. Links, rechts, arm, rijk, donker, blank. Nu ja, alleen van moslims weet ik het eigenlijk niet.

  Heb het zelf altijd bij bier gehouden. Maar als mensen willen slikken en snuiven, moeten ze dat vooral doen. Wie ben ik om daarover te oordelen? Wat ik wel storend vond, zijn gebruikende studenten die neerkeken op niet-gebruikerende studenten. Ja, die zijn er.

 4. Dead Silence

  In mijn tijd, 20 jaar geleden, kende ik er eentje die wel eens een joint rookte. Meer heb ik niet geziem of gehoord. Die heeft het ook niet gered. De meesten op onze TU waren dan ook serieus. Weet niet hoe het elders was bij de wollen sokkenopleidingen.

 5. Meester Proper

  Telegraafkop!

Reacties niet toegestaan