In Amerika stijgt het aantal facelifts bij mannen sneller dan bij vrouwen

In het afgelopen jaar is het aantal facelifts bij mannen in de VS met 14% gestegen en bij vrouwen met 9%. Liposucties namen bij mannen toe met 7% (bij vrouwen 2%) en ooglidcorrecties met 15% (bij vrouwen 3%). De meeste cosmetische operaties worden nog steeds uitgevoerd bij vrouwen, maar kennelijk zijn de mannen aan een inhaalslag begonnen. Steeds meer mannen zien het als een acceptabele manier om er aantrekkelijker uit te zien en ongewenste kenmerken te corrigeren. Jonge mannen en tieners willen er vooral mannelijker uitzien. Van de 18.000 borstcorrecties die in 2010 werden uitgevoerd bij mannen was 75% tussen de 13 en 19 jaar oud.

Tegenwoordig kunnen veel ingrepen poliklinisch uitgevoerd worden. Voor mannen is dat belangrijk, want ze willen geen dagen uit de roulatie zijn. Snel even een paar botox-injecties en ze kunnen er weer even tegen. 'Mannen realiseren zich wat vrouwen al lang weten, nl. dat het uiterlijk wél belangrijk is', zegt David Sarwer, die aan de Universiteit van Pennsylvania psychologische aspecten van cosmetische chirurgie onderzoekt. Mannen worden eerder gedreven door competitie: op het werk willen ze er net zo jong uitzien als hun collega's en na een scheiding willen ze scoren op de dating-markt.

Mannen zijn vaker ontevreden met de resultaten dan vrouwen. Dat komt omdat ze minder goed tegen pijn en andere ongemakken kunnen en omdat ze hun wensen minder goed kunnen uiten. Ze willen ook vaak een 'quick fix', terwijl de dingen die ze willen veranderen (overhangende oogleden, wallen onder de ogen en flappen in de nek) een operatie vereisen.

Bron(nen):   Wall Street Journal