Vrouwen vinden een gesloten man aantrekkelijker dan het blije type

Onderzoekers van de Universiteit van British Columbia lieten meer dan duizend volwassen proefpersonen de seksuele aantrekkingskracht van honderden foto's van iemand van het andere geslacht beoordelen. Deze foto's toonden een gelukkig iemand (met een brede glimlach), een trots iemand (borst vooruit, hoofd omhoog) of een verlegen iemand (hoofd naar beneden, de ogen afgewend).

Vrouwen vinden blije, lachende mannen aanzienlijk minder aantrekkelijk dan trotse, humeurige of verlegen types. Mannen voelen zich daarentegen het meest aangetrokken tot vrouwen die er gelukkig uitzien en het minst tot vrouwen die trots en zelfvertrouwen uitstralen. In het algemeen werden de vrouwen aantrekkelijker gevonden door de mannen dan andersom.

Dit is de eerste studie waarin een sekseverschil in de aantrekkingskracht van een lachend gezicht wordt aangetoond. Misschien dat hiermee ook verklaard kan worden wat vrouwen aantrekt in 'bad boys' en stereotype mannen à la Mr. Marlboro Man. Het is ook de eerste studie die aantoont dat vrouwen trots en verlegenheid aantrekkelijk vinden.

Het gaat natuurlijk maar om een eerste, impulsieve reactie op iemand's uiterlijk. Dat je iemand woest aantrekkelijk vindt, betekent nog niet dat je er een relatie mee wil.

Bron(nen):   Daily Mail