Geluksmanager rukt op in Nederland

In de Verenigde Staten is het de normaalste zaak van de wereld om Chief Happiness Officer op je visitekaartje te zetten. In Nederland is het nog een beetje taboe, maar de aandacht voor geluk op de werkvloer neemt wel toe. Zo is er een speciaal opleidingsprogramma voor managers en directeuren aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit. Deelnemers leren er wat geluk is en hoe ze hun eigen organisatie gelukkiger kunnen maken. Oprichter Maurits Bruel zegt in Intermediair: ‘De traditionele hr-manager heeft daar weinig oog voor. Terwijl de vraag naar meer geluk op de werkvloer wel toeneemt. Je ziet het van onderop ontstaan.’ Volgens hem halen gelukkige werknemers betekenis en uitdaging uit hun werk en hebben ze goede relaties met collega's. Volledig opgaan in het werk (flow) is ook een belangrijke maatstaf voor werkgeluk. Voor bedrijven is de aandacht voor geluk op de werkvloer gunstig. Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat bedrijven met gelukkige werknemers meer winst maken, een lager ziekteverzuim hebben en minder verloop.    

Bron(nen):   Intermediair      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vestzak

  Oh, god.

 2. Dead Silence

  Meteen neersabelen dit soort gebakken lucht eikels.

 3. Karl Ruprecht Kroenen

  Gelukkig zijn in het uitvoeren van een dwingende verplichtte en opgelegde taak?

  Nou, er zijn er maar weinigen die zo naadloos aansluiten bij hun beroep dat dit echt haalbaar is.
  Gaan ze deze werknemers een soort van indoctrinatie geven zodat ze wat meer gaan geloven in de zaak waarmee ze bezig zijn?
  Jezelf voorliegen dus?

  Mede om dit soort ongein ben ik lang geleden zelfstandig geworden en zeg ik nog steeds regelmatig nee tegen opdrachten en klanten waar ik mij niet goed bij voel.
  Werken is noodzakelijk ,maar werk gaan lopen doen waar je een complete afkeer van hebt?

  Mensen die te veel willen hebben en hierdoor ook dikke schulden hebben ,moeten gewoon als een slaaf hun taak uitvoeren tegen betaling en als dat dan weer te zwaar wordt krijg je nu dus gewoon hulp van een soort van goeroe die je wijsmaakt en wijs moet blijven maken dat je boven de materie staat en gerust gelukkig kan zijn in zo een positie…..

  Geluk op de werkvloer?

  Om in je broek te zeiken van het lachen zulke ongein.

 4. Oh_Oh_SarCastro

  Alle pretstudies verzamelen!

Reacties niet toegestaan