Het belang van het uiterlijk

Een interessant experiment: een jonge man doet alsof hij onwel wordt op een druk punt in Parijs. Eerst is hij gekleed als een zwerver en loopt iedereen onverschillig langs hem heen. Even later herhaalt hij dezelfde scène, maar ditmaal zit hij strak in het pak. En zie: 'de zakenman' krijgt onmiddellijk hulp en 'de zwerver' in precies dezelfde situatie niet. De man die het filmpje op You Tube plaatste, Norni genaamd, was geschokt: 'Ik hoop dat deze video je zal aanzetten om iedereen te helpen, los van het uiterlijk van de persoon. Vorm zelf de verandering die je wil zien in de wereld'.  

Bron(nen):   De Morgen      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Sterk filmpje en triest dat het zo werkt in de maatschappij. Ter verdediging….tegenwoordigword je overal aangeschoten door mensen die geld van je willen en sommigen zouden bereid zijn om daarvoor zo’n stunt uit te halen. Anyway het is een theorie, sneu dat we zover gekomen zijn dat mensen zo erg op hun hoede zijn en mogelijk daardoor geen hulp meer geven..

 2. Dead Silence

  Ik heb eens hulp geboden bij een vechtpartij. Gevolg, ik werd aangezien als verdachte en kon mij verantwoorden op het politiebureau, omdat de tegenpartij twee valse getuigen had geronseld om de zaak geseponeerd te krijgen. Ik was willekeurig slachtoffer.Weken later lag een acceptgiro in de bus als sanctie voor mishandeling, terwijl ik overal buiten stond en hulp had geboden. Via een bevriende advocaat en een brief naar de officier van justitie mijn verhaal kunnen doen. De politie vond mij te crimineel om mijn kant te horen. Zaak uiteindelijk geseponeerd.
  Dus, de volgende keer bekijken ze het maar. Ik doe niks meer, draai mij om en loop verder. Met dank aan het verrotte systeem hier.

  • Marco Gorter

   Dead Silence, vervelend dat je dit meegemaakt hebt, toch houd je nu een systeem in stand welke je niet had gewild! Het slachtoffer dat je hebt geholpen kan niets doen aan het slechte functioneren van het systeem. Jij zou toch ook hulp wensen / verwachten van omstanders?

   (in antwoord op Dead Silence)
 3. Kopje thee

  Het valt me wel op dat hij steeds pas ‘help me’ zegt als de mensen al voorbij zijn, toen het oude vrouwtje kwam kijken zweeg hij – waarschijnlijk omdat ze zijn theorie had gelogenstraft. Waarschijnlijk vermoeden ze achter zijn slonzige uiterlijk de zoveelste (Poolse) dronkenlap die zijn roes uit ligt te slapen, of de zoveelste junk die net iets teveel meth heeft genomen. Probeer het eens in ‘n klein dorpje zonder alcoholisten en drugsverslaafden, dan zal dat uiterlijk waarschijnlijk niets uitmaken.

Reacties niet toegestaan