Poep, seks en belediging: het leven van kamermeisjes in New York

De meeste gasten zijn neutraal, een heel klein deel is heel aardig. En een iets groter deel is verschrikkelijk. Het eerste deel van het optreden van de kandidaat president van Frankrijk, piemelnaakt de douche uit stormen, schijnt heel gebruikelijk te zijn. (Maar natuurlijk niet allemaal 30 centimeter. Er is aap boven aap). Of het kaartje - u kunt schoonmaken - aan de deurknop hangen, de kamer verduisteren en dan met een erectie grijnzend 'surprise' roepen tegen het kamermeisje.
Een groep New Yorkse kamermeisjes is uit de kast gekomen. De rare, soms traumatische, dingen die je meemaakt hou je voor je. Want je wilt je baantje niet kwijtraken dat, volgens de CAO, 17 euro per uur oplevert.
Maar nu werd het tijd. En dus komen de verhalen over aanrandingen, zeldzaam, de seksuele intimidatie, dagelijks. De vernederingen, meerdere keren daags.
Een goed voorbeeld van dat laatste is het voorbeeld van de gast die vorige week een paar dagen bleef. Hij gooide het wc-papier dat hij had gebruikt stelselmatig op de grond. Zodat het meisje het kon opruimen.

Bron(nen):   The Guardian