De helft van de mensen op aarde heeft nog nooit gehoord van de holocaust

Bij een onderzoek in 100 landen kwam aan het licht dat slechts 54 procent wel eens heeft gehoord van de holocaust, die 6 miljoen joden het leven kostte. Maar van die helft die er van heeft gehoord denkt een groot deel dat het zwaar wordt overdreven of simpelweg niet waar is. 30 procent denkt dat de joden er veel te veel over praten en dat het zo erg allemaal niet was.Dat brengt het percentage wereldburgers dat of nooit van de holocaust heeft gehoord, of er niet in geloofd op 70 procent. w640

Bron(nen):   The Atlantic      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. willy

  wat nog veel erger is, is dat van de overlevenden vandaag meer dan de helft hetzelfde met de palestijnen doet!! en dat weten nog veel minder mensen!!

 2. Lio

  Niet de hele wereld hoeft zich bewust te zijn van holocaust maar wel mensen die het veroorzaakt hebben en er last van gehad hebben namelijk Europeanen en met name de noord Europeanen. Maar het trieste is dus dat de Europeanen zich er niet meer van bewust zijn. Getuige ervan is al die anti Semitische uitgingen op straat, in voetbal stadions en de opkomst van al die extreem rechtse en neo-nazi partijen in Europa. Dus Europa verwijt jezelf en niet de rest van de wereld. De rest van de wereld heeft niets met holocaust te maken gehad en ondanks de tweede wereldoorlog heeft nooit met dit soort narigheid ervan te maken gehad, daarom weet de rest van de wereld hier weinig van. Het is hun geschiedenis niet maar wel die van Europa en met name Noord Europa.

  • kletsmajoor

   Heb je het grafiekje wel goed bekeken? Dat laat juist zien dat Europa juist goed op de hoogte is van de holocaust en vindt dat het accuraat beschreven is.

   (in antwoord op Lio)
   • Lio

    De theorie op school gelezen hebben is iets anders dan het in de praktijk brengen. Waar komen dan al die anti Semitische uitgingen in stadions en op straat vandaan? Waar komen al die anti Semitische extreem rechtse partijen en hun aanhang vandaan? Europa is er vol en vol mee. Van Hongarije tot Nederland en van Griekenland tot Denemarken.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Gezien de percentages in de grafiek komen een groot deel van ‘al die fascisten’ waarschijnlijk uit jouw verbeelding. Iemand wegzetten als fascist is meestal gemakzucht of frustratie van mensen die geen argumenten meer hebben.

     Er zijn weldegelijk echte fascistische partijen (Gouden Dageraad bijvoorbeeld) maar ze zijn vrij zeldzaam. En je hebt ze overal op de wereld niet alleen in Europa, b.v. ook in de VS, Zuid-Amerika of in het Midden-Oosten (zie Wikipedia, Google).

     (in antwoord op Lio)
 3. Meester Proper

  De helft van de mensen op aarde kan niet inparkeren.

Reacties niet toegestaan